De strijd om de Beste Aardbeienslof 2022 is gestreden.

Na het daverende succes in 2021, heropende zachtfruitmerk Prestige Fruit de zoektocht naar De Beste Aardbeienslof van Nederland. Aan de start van het zachtfruitseizoen zijn bakkers en patissiers uitgedaagd om een van de meest traditionele recepten een nieuwe, originele twist te geven. Maar liefst 40 creaties zijn op 31 mei tijdens de finale op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd beoordeeld. De vakjury was het er unaniem over eens: Rosanne Buitenhuis van Bakkerij Oonk uit Enschede maakt De Beste Aardbeienslof van Nederland 2022.

Terugblik 2022

Dit jaar pakte Prestige het grootser aan dan ooit tevoren. Dinsdag 31 mei werd een smakelijke dag vol inspiratie. Het prachtige Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd stond volledig in het teken van de aardbei. Na inlevering van de sloffen konden deelnemers de jurering vanaf de zijlijn volgen, gaf patissier Kiki Suijkerbuijk een masterclass namens het Nederlands Patisserie Team en bezochten de bakkers en patissiers Prestige-teler Jannis van As om alles te leren over zachtfruit.

Terugblik

De jury

Hidde de Brabander

Meester Patissier & juryvoorzitter

Jurgen Koens

Prestige ambassadeur & patissier

Bart de Gans

Patissier & lid van Nederlands Patisserie Team

Jan van den Elzen

Aardbeienteler van Prestige

Masterclasses

In voorbereiding naar de Beste Aardbeienslof van Nederland geven patissiers Bart de Gans, Jurgen Koens en Hidde de Brabander inspiratie en tips & tricks voor de perfecte basis, een culinaire variant of een vegan slof van de toekomst.

Inspiratie