De Beste Aardbeienslof van Nederland is terug

Na de succesvolle editie in 2021 barst op dinsdag 31 mei de strijd om De Beste Aardbeienslof van Nederland weer los. Want met zijn brosse sloffenbodem, zalvige crème patissière en topping van verse aardbeien is deze traktatie een echte klassieker. Dus bakkers en patissiers opgelet: wie maakt de Beste Aardbeienslof van Nederland en weet de vakjury te verrassen met een eigentijdse creatie tijdens het inspiratie event op Heerlijkheid de Mariënwaerdt in Beesd?

Wedstrijd vol inspiratie

Je leest het goed: De Beste Aardbeienslof van Nederland maakt een comeback en wel op dinsdag 31 mei. Dit jaar pakken we het grootser aan dan ooit tevoren. Het wordt een smakelijke dag vol inspiratie op Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Nadat je jouw sloffen hebt ingeleverd kun je tijdens een geheel verzorgde lunch de andere sloffen bewonderen en de jurering van de zijlijn volgen. In de middag verrassen we je met een masterclass van het Dutch Pastry Team en bezoeken we samen Prestige-teler Jannis van As die je alles leert over zachtfruit.

In 6 stappen naar de Beste Aardbeienslof van Nederland:

  1. Schrijf je vóór maandag 23 mei in via dit formulier.
  2. Ontvang per mail alle informatie en voorwaarden.
  3. Creëer twee identieke aardbeiensloffen van eigen deeg die passen in een gebaksdoosje van 25x10x9cm.
  4. Lever jouw sloffen in op dinsdag 31 mei vóór 11.45 uur op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Er is tussen 11.00 en 11.45 uur tijd en ruimte beschikbaar om de laatste handelingen aan jouw creatie uit te voeren.
  5. Geniet daarna van een heerlijke lunch en beleef een inspirerende middag met een masterclass van het Dutch Pastry Team en een bezoek aan Prestige-teler Jannis van As.
  6. Om 15.30 uur diezelfde middag maken we de Beste Aardbeienslof van Nederland 2022 live bekend.

Aanmelden

Onze jury

De jury bestaat uit:

Hidde de Brabander

Meester Patissier & juryvoorzitter

Jurgen Koens

Prestige ambassadeur & patissier

Bart de Gans

Patissier & lid van Nederlands Patisserie Team

Jan van den Elzen

Aardbeienteler van Prestige

Masterclasses

In voorbereiding naar de Beste Aardbeienslof van Nederland geven patissiers Bart de Gans, Jurgen Koens en Hidde de Brabander inspiratie en tips & tricks voor de perfecte basis, een culinaire variant of een vegan slof van de toekomst.

Inspiratie

Terugblik 2021

Tijdens de finale in 2021 werden bijna vijftig creaties beoordeeld. De jury, bestaande uit de top van de Nederlandse patisserie, was unaniem: Ruben Koelman van banketbakkerij Wim Koelman Brood-Bakket-Bonbons uit Heemskerk maakte de beste aardbeienslof van Nederland 2021!

Terugblik

Top 3 Beste Aardbeienslof 2021

1. Ruben Koelman

Banketbakkerij Wim Koelman Brood-Bakket-Bonbons – Heemskerk

2. Joost Mekking

Bakkerij Mekking – Bennekom

3. Henry de Groot

Bakkerij Oonk – Hengelo