Betaalbare en verleidelijke luxe

Ambacht met een verhaal, kwaliteit met een mooie marge

De consument verandert voortdurend van voorkeur. Vaak wordt dat gestuurd door de omstandigheden. In de huidige tijd betekent dat: onzekerheid over inkomen, inflatie en internationale spanningen die het leven veel duurder maken. Daardoor maakt jouw klant andere keuzes dan een paar jaar geleden: luxe, maar dan wel betaalbaar. Hoe kun je als bakker toch geld verdienen in deze onzekere markt? Onze 3 insights om jouw omzet te boosten met betaalbare luxe.

1. Verwenmoment verplaatst naar thuis

De afgelopen jaren vonden consumenten het steeds normaler zichzelf meerdere keren per week te trakteren in de horeca. Nu de prijzen daar snel stijgen, kiezen mensen er steeds vaker voor thuis te genieten, maar dan wel met iets uitzonderlijks. Daar liggen kansen voor goede ambachtelijke bakkers die zich onderscheiden met toppatisserie en slim omgaan met hun arbeid en inkoop. De consument is nog steeds bereid te betalen voor iets lekkers van hoge kwaliteit én met een verhaal. Laat zien wat je doet, draag je trots uit en vertel wat jouw patisserie de moeite waard maakt. Een goed verhaal verkoopt jouw product.

2. On the go groeit

Met de 24-uurs economie waarin we altijd aan staan, blijft er steeds minder tijd over uitgebreid te lunchen of ontbijten. De afgelopen jaren gaven consumenten steeds meer uit aan eten onderweg. Daar kunnen bakkers slim op inspelen met onweerstaanbare creaties die uit het vuistje te eten zijn. Zoals bijvoorbeeld met de recepten van patissier Jurgen Koens die een rabarber-aardbeienfrangipane en een amandelgebakje met rood fruit ontwikkelde. Perfect geschikt om onderweg te genieten van versheid en kwaliteit.

Dankzij hun verleidelijke uiterlijk vol fruit stimuleren de recepten van Koens impulsaankopen. En dát zorgt voor meer omzet met een scherpe marge. Koens: “Ik koos speciaal recepturen die puur en relatief eenvoudig zijn en toch heel mooi ogen. Met vers zachtfruit kun je vertrouwde creaties een speciale twist geven. Slim werken met versbeleving maakt ons als bakkers onderscheidend ten opzichte van het andere aanbod.”

3. Lekker en gezond

Eten is onderdeel van de lifestyle van de moderne consument. Daarnaast is het publiek misschien wel meer dan ooit bezig met gezonde voeding. Om opties te bieden die zowel lekker als gezond zijn, is het slim te werken met flexibele en eenvoudige technieken. Jurgen Koens: “Als bakkers hun basis goed gebruiken en hun ambacht slim inzetten, kunnen ze de klanten verrassen met echt bijzondere producten. Producten die de supermarkt nooit zal kunnen bieden. Aandacht voor ons ambacht en ruimte voor onze creativiteit en trots, daar zit onze meerwaarde. Met ambachtelijke en toch eenvoudige recepten en het gebruik van prachtig glanzend vers fruit kunnen wij iets speciaals maken dat nooit van een lopende band in een fabriek komt rollen.”

Inflatieproof receptuur van patissier Jurgen Koens

In onzekere tijden en bij stijgende prijzen kiest de klant voor vertrouwd. Tegelijkertijd wil de consument verrassing en een gevoel van luxe. Hoe zorgen bakkers voor een verleidelijk aanbod tegen een mooie marge? Toppatissier en ondernemer Jurgen Koens deelde 5 inflatiebestendige recepten waarmee ambachtelijke bakkers in een handomdraai verrassend en voordelig voor de dag kunnen komen. Van klassieke patisserie tot Grab & Go win je marge en tijd met zijn slimme receptuur en speel je in op impulsaankopen.

Download de vijf recepten van Jurgen Koens vol verleidelijke versbeleving

Download