Prestige trapt zachtfruitseizoen af

met nieuw inspiratiemagazine

Het zachtfruitseizoen gaat weer van start. En dat is normaal hét moment waarop chefs en bakkers weer volop aan de slag gaan en inspiratie opdoen. Daarom lanceert Prestige juist nu een nieuwe editie van het Prestige inspiratiemagazine. Vol inspiratie en recepturen.

Twee gezichten

De gevolgen van de coronacrisis zijn nergens zo groot als in de horecasector. Aan de ene kant staat een groot deel stil, maar aan de andere kant hebben banketbakkers, chocolatiers en ijsmakers het drukker dan ooit gehad. De bijzondere situatie maakt het nog steeds lastig om samen te komen en geïnspireerd te raken door de seizoenen en trends in de keukens. Des te belangrijker om de verbinding op een andere manier op te blijven zoeken.

Samen groeien

De sector laat ondanks de vreemde omstandigheden zien dat creativiteit nooit stilstaat en dat er door foodprofessionals altijd gekeken wordt naar vernieuwing en perfectie. “Juist omdat Prestige altijd samen wil groeien, is het belangrijk om te laten zien waar we aan werken en waar we mogelijkheden zien om nieuwe initiatieven op te pakken”, zegt Tim Kievits, brand manager Prestige. “Chefs en bakkers halen inspiratie uit het fruit van Prestige en het is mooi om te zien dat zij met zoveel enthousiasme een teler bezoeken of aan de slag aan met ons fruit. We zijn trots dat we dát in ons magazine kunnen laten zien.”

Thomas van Santvoort van restaurant Flicka* bezoekt 4e generatie kersentelers Eric Vernooij

Kersverse inspiratie

De fris en fruitige editie met 84 pagina’s bevat onder andere inspiratie van kersverse Michelinsterrenchefs Dennis Huwaë en Thijs Meliefste. Patissier Jurgen Koens gaat aan de slag met plantaardige en allergeenvrije patisserie en zijn op bezoek bij misschien wel de misschien wel de mooiste groente- en fruitwinkel van Nederland Landwaart Culinair. Het magazine wordt verspreid onder de abonnees van vakbladen Culinaire Saisonnier en Patisserie & Desserts.

 

Jurgen Koens
Pastryclub

Thijs Meliefste
Restaurant Meliefste

Wim Landwaart
Landwaart Culinair