Buitenaards lekkere kersen

Receptuur van Maurits van der Vooren

Melkchocoladecrème

62 gram eidooier 
175 gram melk 
150 gram room 
50 gram suiker 
250 gram melkchocolade

Doe de eidooier, melk, room en suiker in de thermoblender en verwarm de massa tot 84 graden. Zodra de massa op temperatuur is, voeg je rustig de chocolade toe en draai je deze massa langzaam verder totdat de chocolade opgelost is. Zeef de massa en laat hem opstijven in de koelkast. Draai de massa door zodra deze is opgesteven en doe deze in een spuitzak.

Kersenijs

550 gram Prestige kersen 
50 gram glucose 
20 gram invertsuiker 
100 gram suiker 
270 gram water

Doe alle ingrediënten in de thermoblender en verwarm deze tot 100 graden. Draai de massa daarna nog even op volle snelheid zodat de kersen goed fijn gedraaid worden. Zeef daarna de massa, stort deze in een Pacojetpot en laat vervolgens opstijven in de vriezer. Zodra de massa hard is, draai je het op.

Kersenschuim

300 gram Prestige kersen 
50 gram Monin kersensiroop 
50 gram kersenlikeur 
15 gram limoensap 
1 el Cortina

Doe alle ingrediënten toe in de thermoblender. Draai de massa goed glad, zeef en stort in een kidde. Draai er één kiddepatroon op en zet de massa koud.

Kersen-gel

250 gram Prestige kersen 
50 gram kersenlikeur 
3,6 gram agaragar

Draai de kersen samen met de likeur fijn in de thermoblender. Zeef de massa. Doe vervolgens in een pan met de agaragar en breng aan de kook. Stort de massa in een bak en laat deze opstijven in de koelkast. Zodra de massa is opgesteven, draai je hem fijn in de thermoblender. Zeef de massa en doe hem daarna in een spuitzak.

Kersencrémeux

2,5 st gelatine 
128 gram Prestige kersen 
75 gram eidooier 
50 gram suiker 
65 gram boter 
45 gram mascarpone 
15 gram Monin kersensiroop

Week de gelatine. Draai de kersen fijn in de thermoblender. Zeef de kersen en doe ze terug in de thermoblender samen met de dooier en suiker. Verwarm de massa tot 84 graden. Voeg de geweekte gelatine, boter en mascarpone toe. Zorg dat alles goed mengt en dan in de gewenste mal. Vries deze massa aan in de shockvriezer.

Amandelmousse

120 gram room 
7 st gelatine 
200 gram melk 
80 gram eidooier 
100 gram amandelmelk 
180 gram amandelpaté 
20 gram roompoeder 
100 gram suiker 
25 gram Amaretto

Sla de room lobbig op en week de gelatine in water. Doe de overig ingrediënten in de thermoblender en verwarm de massa tot 84 graden. Zodra de massa op temperatuur is, voeg je de gelatine toe . Laat deze massa afkoelen tot kamertemperatuur en meng daarna de lobbige room voorzichtig erdoorheen.

Melkchocoladeijs

100 gram eidooier 
100 gram heel ei 
400 gram melk 
400 gram room 
32 gram glucose 
80 gram honing 
80 gram suiker
40 gram crème de cacao 
200 gram melkchocolade

Doe alle ingrediënten in de thermoblender behalve de chocolade en breng de massa tot 84 graden. Voeg zodra de massa op temperatuur is de chocolade toe en draai de massa op. Zeef de massa als de chocolade is opgelost en stort hem in een Pacojetpot. Laat de massa opstijven in de vriezer. Zodra de massa hard is, draai je het op.

Kersencrème

250 gram Prestige kersen 
50 gram kersenlikeur 
3,6 gram agaragar 
150 gram mascarpone

Meng de kersen-gel samen met de mascarpone.

Garnering

Prestige kersen
Chocolade bollen
BlinQ Blossom