Ambacht

Gedreven door natuur

De natuur is onze schatkist, onze telers zijn ons kapitaal. Zij presteren iedere dag op de toppen van hun kunnen om de producten van Prestige met de grootste zorg, aandacht en kennis te behandelen.

Onze telers vormen een uniek soort

Een professional die gelooft in kwaliteit boven kwantiteit. Specialisten die hun ziel en zaligheid leggen in de beste groei, de mooiste smaak en het fraaiste zachtfruit.

Soorten teelt

Telers werken met verschillende soorten teelt om gedurende het seizoen hun fruit langer met Prestige-kwaliteit te kunnen leveren. Dat geeft foodprofessionals de rust dat ze hun menu’s en recepturen langer onveranderd kunnen laten. Van de volle grond zou het seizoen voor zachtfruit van Prestige slechts twee maanden duren. De verschillende soorten teelt hebben uiteraard optimale smaak, houdbaarheid en uitstraling tot doel.

Kassen

Tunnels

Stelling

Volle grond

Kassen

Door zachtfruit in glazen kassen te telen kan de teler ervoor zorgen dat het fruit of heel vroeg of juist heel laat rijp is. Heel vroeg betekent de maanden maart tot en met juni en heel laat de maanden oktober tot december. De kas houdt de natuurlijke warmte langer vast.

Tunnels

Een plastic tunnel of folietunnel is een kunststof kas voor de teelt van onder andere aardbeien en frambozen. De warmte wordt onder de overkapping beter vastgehouden dan bij teelt in de volle grond. Het plastic zorgt er tevens voor dat de vruchten worden beschermd tegen vocht.

Stellingen

Stellingteelt wordt enkel toegepast bij de aardbeienteelt. Hierbij investeert de teler in een systeem om buiten, in goten, van de grond af te telen. In deze goot worden zakken of bakken met aardbeienplanten gelegd. De aardbeienplanten staan op stellingen, zodat het plukken makkelijker gaat en de aardbeien mooi blijven. Ze hangen in de zon en blijven schoner. Stellingteelt vindt buiten plaats.

Volle grond

Bij het telen van aardbeien in de natuur groeit de aardbei in de volle grond. Er is echter een nadeel aan deze werkwijze: het weer. Zonder bescherming, zoals een tunnel of kas, is de kans op beschadiging door regen en hagel groter.

Het beste voor mens en natuur

Prestige staat voor het beste in mens en natuur. FruitMasters en haar leden streven naar een bewuste teelt met duurzaamheid in het achterhoofd. Zo werken wij aan het volgende

  • Om traceerbaarheid in de keten te waarborgen werkt FruitMasters met een op maat gemaakt systeem voor haar leden: Teler Registratie Systeem. Dit zorgt bij teler en klant voor een transparante werkwijze.
  • Telers investeren in nieuwe, energiezuinige loodsen, koeling en tractors met lager brandstof gebruik.
  • Telers stimuleren de natuurlijke bestuiving door bijen onder andere door aanleg van bloemenranden bij percelen en de samenwerking met lokale imkers.
  • Telers richten zich op biodiversiteit door onder andere windhagen, nestkasten, en insectenhotels.
  • FruitMasters heeft een eigen proeftuin voor onderzoek, omdat zij innovatie en kwaliteitsverbetering hoog in het vaandel heeft staan.
  • Al onze telers zijn Global GAP en GRASP gecertificeerd.

 

Bekijk onze collectie