Één product zo goed mogelijk doen

Blauwe-bessenbedrijf Frijns

Judith en Marcus Frijns telen met veel zorg hun blauwe bessen. Vernieuwend en met maar één doel: de hoogste kwaliteit.

Marcus Frijns: “We zijn maar een klein bedrijf, dus om bestaansrecht te hebben, is het noodzakelijk om al ons product op Prestigeniveau te leveren. Ik ben in 1998 begonnen met containerteelt. Ik denk dat ik daar een van de eersten mee was. Ik kon blauwe-bessenplanten kopen die vol in productie waren, maar ik had geen grond om ze in te zetten. We hebben ze toen in kuipen gezet en dat ging eigenlijk zo goed dat we daar mee door zijn gegaan. Nu staat driekwart van de teelt in containers. Ik ben eigenlijk altijd wel bezig met nieuwe ontwikkelingen, zoals nieuwe rassen of teelttechnieken. Ik ben in een vroeg stadium begonnen met de langere bewaring van blauwe bessen. We willen één product zo goed mogelijk doen. Daarom hebben we gekozen voor grove en goedsmakende blauwe bessen.”