Zorg en aandacht

Rodebessenkwekerij van Wijngaarden

Eric en Ingrid van Wijngaarden telen in Schalkwijk hun rode bessen voor Prestige. Hun kwekerij is niet de grootste, maar dat zorgt er wel voor dat zij hun plantjes de beste zorg kunnen bieden.

Kwaliteit in plaats van kwantiteit

“Dat we als bedrijf niet groeien heeft als reden dat de grond in de buurt een andere bestemming heeft. Maar van dat nadeel maken we ons voordeel. We richten ons op een relatief kleine opbrengst, maar we gaan daarin wel voor het allerbeste kwaliteitsproduct. Kwaliteit in plaats van kwantiteit. De hogere kiloprijs die we daardoor krijgen maakt dat ons bedrijf gezond is.”

“We sorteren onze bessen met de hand op grootte en gewicht. Pas als we zien dat de bessen echt voldoende suikers hebben aangemaakt en de smaak en rijping perfect zijn, plukken wij. Dat is wat wij willen bieden en dat is ook wat Prestige van ons vraagt. Hun eisen voor kwaliteit en zorg zijn zeer hoog, maar voor ons eigenlijk onze standaard. Natuurlijk ben je voor een deel van de ontwikkeling altijd afhankelijk van het weer, maar wij kunnen zorgen voor de optimale voorwaarden. De tijd en energie die wij steken in de zorg voor onze planten en de aandacht voor de bodem zorgen ervoor dat we de allerhoogste kwaliteit kunnen behalen. Prestige kwaliteit.”